Vergoeding

Hoe het met de betaling en tarieven zit…

Verwijzing

Om voor vergoeding door uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen, zijn de volgende gegevens nodig:

  • Een verwijzing van een (huis)arts, specialist of tandarts indien je bij CZ, Delta Lloyd, Ohra of de Friesland bent verzekerd. Voor een verwijsbrief hoeft u meestal geen afspraak te maken met uw (huis)arts, maar is een telefoontje of e-mail voor het uitschrijven van een verwijzing vaak al voldoende;
  • BSN-nummer (Burger Service Nummer) en documentnummer paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs;
  • De hoeveelheid gebruikte behandeltijd bij een andere diëtist binnen hetzelfde kalenderjaar.

Directe toegankelijkheid diëtetiek

Sinds enkele jaren heeft u het recht om zonder verwijzing een bezoek aan de diëtist te brengen. Dit geldt niet bij alle zorgverzekeraars. Bij CZ, Delta Lloyd, Ohra en de Friesland blijft een verwijzing verplicht. Zonder verwijzing is declaratie van de behandeltijd niet mogelijk en komt de behandeling volledig voor eigen rekening.

Betaling

Diëtistenpraktijk Nu&Morgen is gecontracteerd met alle zorgverzekeraars. Indien dieetadvisering binnen uw verzekering valt, gaat de rekening direct naar de zorgverzekeraar en ontvangt u zelf geen rekening. Indien u niet wilt dat de dieetadvisering via uw zorgverzekeraar verloopt, kunt u er voor kiezen om zelf de rekening te ontvangen.

Tarieven

Standaard 3 uur in de basisverzekering

Dieetbegeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het uurtarief is door de zorgverzekeraars vastgesteld en varieert tussen €65,- en €75,- per uur. Binnen de basisverzekering heeft u recht op 3 uur dieetadvisering. Daarnaast bieden veel zorgverzekeraars extra vergoedingen vanuit aanvullende verzekeringen. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. De zorg binnen de basisverzekering komt ten laste van uw eigen risico.  Is uw eigen risico op? Of ben je onder de 18 jaar? Dan zijn de eerste uren dieetadvies gratis.

Als u geen gebruik wilt maken van vergoeding via uw zorgverzekeraar, gelden de volgende bedragen:

}

Intake gesprek

€105,00

90 minuten
(60 minuten direct, 30 minuten individueel dieetvoorschrift)

}

Vervolgconsult lang

€35,00

30 minuten
(30 minuten direct)

}

Vervolgconsult kort

€17,50

15 minuten
(15 minuten direct)

}

E-mail of telefonisch consult

€17,50

15 minuten
(15 minuten indirect)

Directe en indirecte tijd
De behandeltijd die in rekening wordt gebracht bestaat uit twee componenten:

  • De directe tijd: de tijd waarbij u als cliënt aanwezig bent;
  • De indirecte tijd: de tijd die de diëtist onder andere besteedt aan het berekenen en samenstellen persoonlijke voedings- en/of leefstijlplan, het informeren van de verwijzer en het registreren van je gegevens. Hierbij ben je als cliënt doorgaans niet aanwezig.

Neem contact met ons op

8 + 7 =

Nu&Morgen

is aangesloten bij: de Nederlandse Verenging van Diëtisten en het Kwaliteitsregister Paramedici.   Algemene voorwaarden Privacyverklaring Toestemmingsformulier behandelovereenkomst

Contactgegevens

Huisartsenpraktijk Schilderskwartier
Jan Steenstraat 5
3443 GP Woerden

Huisartsenpraktijk Woerden-Oost Utrechtsestraatweg 50b
3445 AS Woerden

info@nu-morgen.nl
06 10 51 09 50